lezen.png Skateparken

Met het ontwerpen van skateparken hebben de architecten van Bureau Sybolt Meindertsma zich nog eens extra op de kaart gezet. In de uitvoering van ons werk staan wij bekend om onze innovatieve aanpak en de manier waarop we rekening houden met de belevingswereld van jongeren. Voordat we aan de slag gaan met een ontwerp, houden we rekening met de omgeving waarin het skatepark wordt gerealiseerd. Praten en eventueel samen ontwerpen met jongeren maakt daar een wezenlijk deel van uit. Op deze manier kunnen we naadloos inspelen op de mogelijkheden die de ruimte biedt. En de wensen van de jongeren, met hun spontane manier van denken, verwerken tot hun skatepark.
In de uitvoering van ons werk doorbreken wij graag het clichébeeld van de alom bekende speelplaats. Daarom ontwerpen wij een skatepark graag in combinatie met een speelplaats, zodat ze beide als bijzonder worden ervaren. En het blijkt dat de inrichting voor skaten vaak aanleiding geeft tot andere spelmogelijkheden. Ook en juist voor de jongere kinderen, die er vaak niet aan te pas komen op skateparken. Een bijzonder thema helpt om het park een eigen identiteit te geven.
Op deze website vindt u diverse voorbeelden van skateparken die wij hebben ontwikkeld. Soms in samenwerking met andere bureaus. U kunt meer informatie vragen via email.