lezen.png Waterspeelplaats

De architecten van Bureau Sybolt Meindertsma hebben met succes een aantal waterspeelplaatsen ontworpen. 
Een voorbeeld daarvan is de waterspeelplaats Waterland Neeltje Jans voor de Delta Expo. De waterspeelplaats bestaat uit een soort polder, omsloten door een cirkel-vormige dijk met een doorsnede van 30 meter, die overgaat in een rivierenlandschap. De waterspeelplaats is in kwadranten verdeeld met elk attracties in een eigen sfeer. Op de overgangen liggen de entrees naar de polder. Ze markeren de vier windstreken. De polder is mathematisch geordend, maar levert een organisch beeld op. 
Tussen de hellingbanen ligt het rivierenlandschap. Met sluisjes en schuiven laten de kinderen het water kabbelen of sneller stromen om overstromingen te creëren. Voordat het water in het voorraadbekken eindigt, stroomt het door meanderende goten waar mooie waterstroomprofielen te zien zijn.

De waterspeelplaats is gemaakt voor alle bezoekers van de Delta Expo, kinderen en volwassenen. De ouders kunnen vanuit diverse zichtlijnen hun kroost in de gaten houden. Maar in de praktijk blijft het niet bij kijken en gaan ze meedoen aan het waterspel.
Hieronder kunt u zien welke waterspeelplaatsen wij de afgelopen jaren hebben ontworpen. Voor vragen of opmerkingen kunt u een email sturen.

projectenoverzicht.png  Bekijk gerealiseerde projecten