wielwijk_overzicht02.jpg
wielwijk_kring01.jpg
wielwijk_detail03.jpg
wielwijk_details_objecten.jpg
wielwijk_overzicht.jpg
wielwijk_stoeptegel01.jpg
wielwijk_stoeptegel02.jpg
wielwijk_stoeptegel03.jpg
 

lezen.png Wielwijk, Dordrecht

Stadsontwikkeling wilde op verzoek van bewoners kunst toevoegen aan een te renoveren gebied in Wielwijk-Noordwest. Bureau Jan en Sybolt Meindertsma is gevraagd een herkenbare speelroute te maken tussen twee nieuwe speelplekken. De speelplekken liggen in groene zones, die door vrij lage flats en eengezinswoningen van elkaar gescheiden worden.
De ontwerpers ontwikkelden een aaneengesloten speelroute die over het bestaande trottoir en de nieuwe speelplekken loopt. Hierbij zijn symbooltegels, zwerfkeien, zuilen, platen en attentiekruizen op verkeersdrempels toegepast.
De symbooltegels van 60x60 cm die in de route liggen, zijn vervaardigd uit Chinees graniet in twee grijstinten; het vlak donker, de afbeelding licht. Als symbolen kozen wij voor MSN-tekens (de zogenoemde emoticons) die door vrijwel alle kinderen gezien en/of gebruikt worden.
Zwerfkeien markeren de speelplekken op twee plaatsen langs de Jan van Galenstraat. Op deze speelplekken in het gras tussen de woningen staan zuilencirkels van basalt opgesteld. Van boven afgeschuinde zuilen in diverse hoogtes en basaltplaten met openingen. Deze vertellen een verhaal over zichzelf. De zuilen laten zien wat er tot nu toe verborgen was: hun binnenkant. De gaten in de platen verbeelden het ongeziene dat daarmee zichtbaar wordt.

download.pngInformatie

 


pdf.gifDownload projectinformatie Wielwijk, Dordrecht

locatie.pngLocatie

wielwijk_gmap.jpg

Wielwijk, Dordrecht

Jan van Galenstraat
3317 Dordrecht (ZH)


projectenoverzicht.pngBekijk ook een van de volgende projecten: